Shakespearetheater

Het theater - Het Shakespearetheater is een openluchttheater. Het theater biedt plaats aan 1000 bezoekers. 

Speelvloer - In 2014 is de speelvloer, bij wijze van proef, tijdelijk in het midden van het theater geplaatst waardoor het spel zich tussen de bezoekers afspeelt en het contact tussen spelers en bezoekers intensiever wordt. De nieuwe podiumopzet beviel zo goed dat er eind 2015 is besloten de speelvloer permanent in het midden van het theater te bouwen. Fotoimpressie van de bouw. (fotografie Koen Timmerman)

B
elichtingsportalen - Voor het goed belichten van het podium zijn er 2 nieuwe zogenaamde portalen aangebracht. Een flinke operatie.

Oorbeugelmicrofoons
- Door de invoering van oorbeugmicrofoons zijn de verstaanbaarheid en de bewegingsvrijheid van de spelers aanmerkelijk verbeterd.

Shakespearehuis

Bij het theater staat het Shakespearehuis, ontworpen door bouwkundig ontwerp- en adviesbureau VanderSalm. Het Shakespearehuis is het onderkomen van de toneelvereniging Diever. In de vele ruimtes vinden diverse activiteiten plaats. Het jeugdtheater houdt er z'n bijeenkomsten. de kostuumgroep heeft er haar eigen atelier. Er is een grimesalon en een archiefruimte ingericht.
Daarnaast wordt de volledige kaartverkoop vanuit dit gebouw verzorgd. Er wordt gerepeteerd, vergaderd, overlegd en koffie gedronken. Kortom een echt clubhuis voor de medewerkers en spelers van de toneelvereniging Diever. Een compleet ingerichte keuken geeft vele mogelijkheden voor de catering.

  • Rondleidingen
    Voor groepen worden er regelmatig rondleidingen door het theater en het Shakespearehuis gegeven.

Foto's Koen Timmerman