Speeldata 2017

De Getemde Feeks

 • Try-outs:          
  juli: za. 1, wo. 5, za. 8, wo. 12 (volgeboekt), vr. 14 en za. 15, aanvang 21.00 u.
  aug.: wo. 16, aanvang 21.00 u.
 • Première:
  vr. 18 aug. aanvang 21.00 u.
 • Voorstellingen:
  aug.: za. 19, wo. 23, vr. 25, za. 26, en wo. 30, aanvang 21.00 u.
  sept.: vr. 1, za. 2, wo. 6 vr. 8, za. 9, vr. 15, za. 16,
  vr. 22 en za. 23, aanvang 21.00 u. 
 • Matinee:
  za. 2 sept., aanvang 14.30 u.
 • Inleiding:
  Vanaf zaterdag 19 augustus geeft
  Dr. Hans Jansen, Rijksuniversiteit Groningen, voorafgaand aan de voorstellingen een inleiding, matinee uitgezonderd. 
  Hierbij gaat hij in op de achtergronden, de door Shakespeare gekozen personages en zijn inspiratiebron(nen). Aanvang: 19.15 uur.
  De inleiding wordt gehouden in het globetheater.
  Rolstoelen:
  Het globetheater is rolstoeltoegankelijk. Aantal rolstoelplekken is beperkt. (altijd aangeven bij info- en ticketlijn dat u rolstoelgebruiker bent)


 • Toegangsprijzen:
  Voorstelling  €.15,00 
  Try-out €.12,00
  Inleiding €. 6,00
  Reserverings- en administratiekosten €.2,50 per bestelling (geldt niet voor inleiding)

KAARTVERKOOP


Webshop

Contact


Voor info kaartverkoop, info voorstellingen en webshopNieuws


Shakespearetheater

Het Shakespearetheater is een openluchttheater. Het theater biedt plaats aan 1000 bezoekers. In 2014 is het podium, bij wijze van proef, tijdelijk in het midden van het theater geplaatst waardoor het spel zich tussen de bezoekers afspeelt en het contact tussen spelers en bezoekers intensiever wordt. De nieuwe podiumopzet beviel zo goed dat er eind 2015 is besloten het podium permanent in het midden van het theater te bouwen. In februari is begonnen met de bouw ervan. Inmiddels zijn de werkzaamheden zover gevorderd dat er op het nieuwe podium gerepeteerd kan worden. Fotoimpressie van de bouw. (fotografie Koen Timmerman)

 Nieuwe belichtingsportalen

Voor het goed belichten van het podium zijn er 2 nieuwe zogenaamde portalen aangebracht. Een flinke operatie. Fotoimpressie.

Nieuw toiletgebouw bij theater

In maart dit jaar is begonnen met de bouw van een nieuw toiletgebouw bij het theater. Het nieuwe gebouw wordt geheel in de sfeer van de andere gebouwen opgezet. Fotoimpressie (fotografie Koen Timmerman)

Shakespearehuis

Bij het theater staat het Shakespearehuis, ontworpen door bouwkundig ontwerp- en adviesbureau Van der Salm. Het Shakespearehuis is het onderkomen van de toneelvereniging Diever. In de vele ruimtes vinden diverse activiteiten plaats.
Het jeugdtheater houdt er z'n bijeenkomsten. de kostuumgroep heeft er haar eigen atelier. Er is een grimesalon en een archiefruimte ingericht.
Daarnaast wordt de volledige kaartverkoop vanuit dit gebouw verzorgd. Er wordt vergaderd, overlegd en koffie gedronken. Kortom een echt clubhuis voor de medewerkers en spelers van de toneelvereniging Diever. Een compleet ingerichte keuken geeft vele mogelijkheden voor de catering.

 • Rondleidingen
  Voor groepen worden er regelmatig rondleidingen door het theater en het Shakespearehuis gegeven.

Foto's Koen Timmerman