GLOBETHEATER

Midzomernachtdroom

Een groep handwerkslieden heeft het plan opgevat een toneelstukje op te voeren op het bruiloftsfeest van de hertog van Athene. De onervaren toneelspelers willen geen pottenkijkers bij de repetitie, en oefenen stiekem op een open plek in het bos.

Dat is toevallig dezelfde plek waar de elfenkoning Oberon en zijn gemalin Titania hun huwelijksperikelen aan het uitvechten zijn. Oberon roept daarbij de hulp in van de bosgeest Puck om hem met toverkracht bij te staan. Wanneer op dezelfde plek in het bos ook nog eens vier verliefde pubers arriveren, zijn de rapen helemaal gaar. Pas als Oberon de stommiteiten van Puck ongedaan weet te maken, krijgt iedereen in deze romantische droom vol venijnige humor waar hij of zij recht op heeft.

PV_foto-2
PV_foto-1

Macbeth + Comedy of errors

Speeldata

We starten de kaartverkoop eind april. Het is in deze coronatijd moeilijk om ver vooruit te kijken. Niettemin gaan wij uit van een positieve situatie en doen wij er alles aan om in 2021 onze jubileumvoorstelling Macbeth + Comedy of Errors op te kunnen voeren. Om zo goed mogelijk in te kunnen spelen op de laatste ontwikkelingen van de coronamaatregelen hebben we daarom besloten de kaartverkoop eind april te starten. Rond die tijd ontvangt u als bezoeker persoonlijk een nieuwsbrief met informatie over de aanvangstijd, entreeprijs, inleiding enz. Ook wanneer blijkt dat we vanwege de coronamaatregelen niet kunnen spelen ontvangt u hierover bericht.
Alle informatie treft u ook aan op deze website.

Midzomernachtdroom

Eerder gespeeld

Midzomernachtdroom werd eerder opgevoerd in 1946, 1947, 1955, 1965, 1970, 1980, 1988 en 2001. In 2013 werd een wintereditie van Midzomernachtdroom gespeeld. Ook werd met deze crew een verkorte versie, 3 minuten, voor de koning en de koningin opgevoerd. Daarnaast is de voorstelling ook in de Globe opgevoerd.

Midzomernachtdroom-1946 
Midzomernachtdroom-1955 
Midzomernachtdroom-1980 
Midzomernachtdroom-Globe-2016