OVER ONS

Globetheater

Op ons terrein vind je naast het unieke openluchttheater ook het evenzo unieke Globetheater. Een knus overdekt theater, geheel in eikenhout opgetrokken, vormgegeven naar het eeuwenoude model globetheater zoals dat in Shakespeare's tijd al bestond.

In het Globetheater van Diever maak je Shakespeare op een écht authentieke manier mee. Sinds 2017 spelen wij voorstellingen in onze eigen replica van de befaamde Globe in Londen, waar tussen 1599 en 1645 meerdere stukken van William Shakespeare in première gingen.

Globetheater
 
Bijna hetzelfde

De Globe in Diever is qua formaat een stuk bescheidener dan die van Londen, maar verder zijn de verschillen op een hand te tellen. Zowel in Londen als in Diever is de Globe een rond gebouw waar het publiek op meerdere verdiepingen kan zitten. De banken in de pit van het theater, vlak voor het podium, kunnen worden weggehaald. Zo ontstaat ruimte voor staanplaatsen.

Onze Globe werd ontworpen door architectenbureau VanderSalm-aim en is volledig uit robuust eikenhout opgetrokken. Het theater is 12 meter hoog en kan 200 toeschouwers herbergen.

Het Globetheater is door onze vrijwilligers geïsoleerd en wordt bescheiden verwarmd met infrarood panelen.

MBCOE_foto-1 
MBCOE_foto-2 

GLOBETHEATER

Het hele jaar toneel

Ons Globetheater voelt misschien aan als een openluchttheater, maar dat is het niet. De ronde opening aan de bovenkant van het gebouw is namelijk afgedekt door grote ramen. Het biedt de mogelijkheid om ook in de koude maanden Shakespearestukken te spelen. Shakespeare op een authentieke manier meemaken? Bekijk dan gauw onze speellijst!