OVER ONS

Shakespearetheater

Bij het Shakespearetheater Diever brengen we William Shakespeare al 75 jaar tot leven. Iedere zomer en winter laten we zien dat zijn eeuwenoude toneelstukken nog altijd relevant en actueel kunnen zijn. We maken korte metten met het stoffige imago dat aan Shakespeare’s naam kleeft en dat doen we bovendien met acteurs uit de eigen regio. Alles wat we bij het Shakespearetheater Diever doen is alleen mogelijk dankzij de onbaatzuchtige inzet van onze trouwe vrijwilligers.

Uniek openluchttheater

Ons unieke openluchttheater biedt plaats aan 1000 mensen. Toch zit je als toeschouwer nooit ver van de actie. Het podium loopt namelijk zowel in de breedte als in de lengte door het midden van de zaal. Zit je in het publiek bij een van de uitvoeringen? Dan heb je het gevoel dat je écht bij het verhaal bent. Iedere zomer spelen we ruim 20 voorstellingen van een productie. Dat doen we bijna altijd voor een volle bak. Zodoende mogen we jaarlijks zo’n vijfentwintigduizend bezoekers in het theater verwelkomen. Veel van hen komen ieder jaar opnieuw.
Het openluchttheater beschikt over een ringleiding.

Sinds 2017 is er ook een overdekt Globetheater waar in het voor- en naseizoen ook voorstellingen gegeven worden.

openlucht theater

ARTISTIEKE LEIDING

Drie regisseurs

Het Shakespearetheater Diever heeft in zijn 75-jarige geschiedenis drie regisseurs gehad. Dokter Dirk Broekema begon het theater op een moment dat Diever niets anders had. Het door de oorlog getraumatiseerde dorp kon de afleiding die Shakespeare bood goed gebruiken. Na de dood van dokter Broekema in 1979 nam de in Amsterdam opgeleide Wil Rep het stokje over. Zij zorgde ervoor dat het spel in Diever zich verder kon ontwikkelen.

Sinds de eeuwwisseling is Jack Nieborg de regisseur in Diever. Onder zijn leiding ging ook de rest van het theater in de lift. Diever was niet langer zomaar een toneelvereniging, maar een multidisciplinair theatergezelschap met een jeugdafdeling, een afterparty, een glossy en een professioneel artistiek team.

PV_foto-2
PV_foto-1