GLOBETHEATER

Romeo en Julia, maar dan een beetje anders

Een moderne bewerking van een klassiek verhaal

Romeo gaat als Julia naar een feestje en kust daar met Paris. Die denkt weer dat Julia Rosalinde is. Hoe moet dit verder? Hoeveel Romeo kan Romeo blijven als hij soms liever Julia wil zijn? Gaan de twee families nog vechtend over straat? Duikt er uiteindelijk nog iemand met iemand anders tussen de lakens? En wat kan de vriendelijke Pater Lorenzo nog verzinnen om de liefde te redden?

In een wereld vol tegenstellingen waarin je gedwongen wordt het een of het ander te zijn - een Montecchi of een Capuletti, goed of fout, man of vrouw, - probeert deze Romeo en Julia, iets tegelijk te zijn. Maar is het eigenlijk wel nodig om altijd een keuze te maken? Of is er toch ruimte voor een nieuwe kleur?

Allemaal vragen die voorbijkomen in deze romantische bewerking van dit klassieke verhaal over liefde, haat en een balkonnetje.

Speeldata en prijzen

2025

6, 7, 8, 13, 14 en 15 maart, aanvang 20:00 uur.

 
 
 
 
 

Rolverdeling

Romeo en Julia Leon van Esveld
Rosalinde Iris Kelder
Paris Siebren De van der Schueren
Koning Escalus Henk Rijke
Pater Lorenzo Edwin Frei
Moeder Capuletti Philippien Bos
Benvolio Eke Born
Pater Johannes Margaret van de Wetering
Balthazar Rens Gerrits
oude Montecchi Eddy Huisman
Tybaldo Shura Keja
Belinda Margriet Leenheer
Mercutio Viktor Koetsier
Sampson Robbin van der Aa
Gregory Floor van der Aa
vrouw Montecchi Margaret van de Wetering
Gezelschap Iris Kasimier en Jolien de Roos

Medewerkers

Artistieke leiding, regie en bewerking Jack Nieborg Regieassistent Inge Wijers Decorontwerp Janco van Barneveld Productieleiding Gosse Eefting Stemcoach Lies Akkerman Kostuumontwerp Margot van der Kamp Grime Jolanda Slager Lichtontwerp Henry van Niel Lichttechniek Henry van Niel en Wesley Moesker Choreografie en danstraining Marten Boonstra Muziek, compositie en arrangement Jan Meiborg Video Eddy Huisman Grafisch ontwerp Paulien Schutten Fotografie Koen Timmerman