Speeldata 2017

De Getemde Feeks

 • Try-outs:          
  juli: za. 1, wo. 5, za. 8, vr. 14 en za. 15, aanvang 21.00 u.
  aug.: ma. 14, wo. 16, aanvang 21.00 u.
 • Première:
  vr. 18 aug. aanvang 21.00 u.
 • Voorstellingen:
  aug.: za. 19, wo. 23, vr. 25, za. 26, en wo. 30, aanvang 21.00 u.
  sept.: vr. 1, za. 2, wo. 6 vr. 8, za. 9, wo. 13, vr. 15, za. 16, wo 20, vr. 22 en za. 23, aanvang 21.00 u. 
 • Matinee:
  za. 2 sept., aanvang 14.30 u.
 • Inleiding:
  Vanaf zaterdag 19 augustus geeft dr. Hans Jansen, Rijksuniversiteit Groningen, voorafgaand aan de voorstellingen een inleiding, matinee uitgezonderd.
 • Entree: Try-out €.12,00; Voorstelling €.15,00; inleiding €. 6,00.
 • Rolstoelen:
  Aantal rolstoelplekken is beperkt. (altijd aangeven bij info- en ticketlijn dat u rolstoelgebruiker bent)

KAARTVERKOOP


Webshop

Contact

Voor info kaartverkoop, info voorstellingen en webshopNieuws


WILLIAM. 9 (de Globe-special) is uit

Weer boordevol speciale Shakespeare-artikelen

Een nachtelijke actie met tot de tanden toe gewapende… acteurs! En geen toneelspel op die koude winteravond, de artiesten zijn bereid om hun broodwinning met koud staal te verdedigen. Het fascinerende verhaal van hoe het theater van Shakespeare letterlijk afgebroken en weer opgebouwd werd. Ooit geweten dat de oorspronkelijke Shakespeareteksten met een stevig accent werden uitgesproken? En dat dit voor een behoorlijke tijdwinst zorgde? Verder in deze William een terugblik op Richard III, heel veel Globe-info, en de strenge regels die Shakespeare zelf aan regisseurs van zijn stukken oplegt. (Maar die zich daar maar met moeite, of in het geheel niet aan weten te houden.) Online te bestellen vanaf 15 januari 2017.

WILLIAM. het magazine voor Shakespeare liefhebbers. Online bestellen.

WILLIAM.

De belangstelling voor het fenomeen William Shakespeare is zelefs na vier en een halve eeuw nog onverminderd groot. Ieder jaar weer verschijnen er duizenden (!) publicaties over Engelands grootse schrijver en zijn stukken worden overal ter wereld met overgave gespeeld.

Ook in Nederland zijn er veel Shakespeare liefhebbers en speciaal voor die groep is er nu een nieuw magazine: WILLIAM. Een uitgave van het Shakespearetheater Diever waarin het werk van Shakespeare helemaal centraal staat. Geschreven door erkende kenners en experts, die heel benaderbaar Shakespeare en zijn oeuvre belichten.

Laagdrempelig zonder vlak te zijn, diepgang zonder genoegzaamheid. De WILLIAM. maakt Shakespeare verder toegankelijk voor de brede lezersgroep die geboeid is door het genie van deze unieke auteur. Veel achtergrond informatie en, letterlijk, een blik achter de toneelgordijnen. Maar ook wat Shakespeare zo boeiend maakt voor hedendaagse kunstenaars, hoe zijn teksten naar de huidige tijd vertaald kunnen worden zonder aan kracht in te boeten. Kortom, alles waarmee Shakespeare tot op de dag van vandaag onze cultuur verrijkt heeft.

Inzien WILLIAM 1                          Inzien WILLIAM 2
  Inzien WILLIAM 1                                   Inzien WILLIAM 2