Speeldata 2018

King Lear

 • Try-outs:          
  Juni: za. 23, vr. 29 en za. 30, aanvang 21.00 uur
  juli:
  vr. 6, za. 7, vr. 13 en za. 14, aanvang 21.00 u.
  aug.: wo. 15, aanvang 20.30 u.
 • Première:
  vr. 17 aug. aanvang 20.30 u.
 • Voorstellingen:
  aug.: za. 18, wo. 22, vr. 24, za. 25, wo. 29 en vr. 31, aanvang 20.30 u.
  sept.: za. 1, wo. 5 vr. 7, za. 8, vr. 14, za. 15, vr. 21 en za. 22, aanvang 20.30 u. 
 • Matinee:
  za. 1 sept., aanvang 14.30 u.
 • Inleiding:
  Vanaf zaterdag 18 augustus geeft dr. Hans Jansen, Rijksuniversiteit Groningen, voorafgaand aan de voorstellingen een inleiding, matinee uitgezonderd. Aanvang inleiding 18.45 uur.
 • Entree: Try-out €.13,00; Voorstelling €.16,00; inleiding €. 7,50.
 • Rolstoelen:
  Aantal rolstoelplekken is beperkt. (altijd aangeven bij info- en ticketlijn dat u rolstoelgebruiker bent)

KAARTVERKOOP


Webshop

Contact

Voor info kaartverkoop, info voorstellingen en webshopWILLIAM. 11 is uit

 William.11: Vol van gekte

Dat King Lear een beetje de weg kwijt is geraakt, was wel duidelijk. Maar welke King Lear uitvoering gaat daar het mooist mee om? Verder een heerlijk artikel over regisseur Erik Vos en hoe hij acteurs nóg beter weet te maken. Dan een prachtig interview met Ton Hoenselaars aangevuld met een diepgaande recensie van zijn laatste boek ‘’Shakespeare Forever!’’. Tenslotte aandacht voor het jeugdtheater en uiteraard een terugblik op weer een bewogen, en uiterst succesvol, theaterseizoen van het openluchttheater én de Globe. U vindt het allemaal in de nieuwe William.

WILLIAM. het magazine voor Shakespeare liefhebbers. Online bestellen.

WILLIAM.

De belangstelling voor het fenomeen William Shakespeare is zelefs na vier en een halve eeuw nog onverminderd groot. Ieder jaar weer verschijnen er duizenden (!) publicaties over Engelands grootse schrijver en zijn stukken worden overal ter wereld met overgave gespeeld.

Ook in Nederland zijn er veel Shakespeare liefhebbers en speciaal voor die groep is er nu een nieuw magazine: WILLIAM. Een uitgave van het Shakespearetheater Diever waarin het werk van Shakespeare helemaal centraal staat. Geschreven door erkende kenners en experts, die heel benaderbaar Shakespeare en zijn oeuvre belichten.

Laagdrempelig zonder vlak te zijn, diepgang zonder genoegzaamheid. De WILLIAM. maakt Shakespeare verder toegankelijk voor de brede lezersgroep die geboeid is door het genie van deze unieke auteur. Veel achtergrond informatie en, letterlijk, een blik achter de toneelgordijnen. Maar ook wat Shakespeare zo boeiend maakt voor hedendaagse kunstenaars, hoe zijn teksten naar de huidige tijd vertaald kunnen worden zonder aan kracht in te boeten. Kortom, alles waarmee Shakespeare tot op de dag van vandaag onze cultuur verrijkt heeft.

Inzien WILLIAM 1                          Inzien WILLIAM 2
  Inzien WILLIAM 1                                   Inzien WILLIAM 2