header-mobiel_KV 

SHAKESPEARETHEATER

De Koopman van Venetië

De Koopman van Venetië is geschreven rond 1597 en staat bekend als een komedie met tragische scenes. Het bevat alle ingrediënten die Shakespeare in zijn meeste komedies gebruikt. Italië, een schurk, verkledingen en een verliefd stel. Het is in de geschiedenis van het Shakespearetheater de vierde keer dat dit stuk op het programma staat.

Verhaal, rolverdeling en medewerkers: link 

Foto’s zijn rechtenvrij te downloaden op www.koentimmerman.nl/2022-KVV en te publiceren onder vermelding van “Foto: Koen Timmerman”.


header-mobiel_Globe 

GLOBETHEATER

Midzomernachtdroom

Een groep handwerkslieden heeft het plan opgevat een toneelstukje op te voeren op het bruiloftsfeest van de hertog van Athene. De onervaren toneelspelers willen geen pottenkijkers bij de repetitie, en oefenen stiekem op een open plek in het bos.

Lees meer...

Zalige Vrouwtjes

In december 2022 staat Zalige Vrouwtjes wederom op het programma. Deze muzikale komedie is geschikt voor het hele gezin. De basis van het stuk wordt gevormd door "The Merry Wives of Windsor" van William Shakespeare. In het stuk probeert de gepensioneerde ridder Sir John Falstaff aan geld te komen door rijke, getrouwde vrouwen uit Windsor het hoofd op hol te brengen .....

Lees meer...


De Koopman van Venetië

Eerder gespeeld

De Koopman van Venetië is drie maal vertolkt in het Shakespearetheater. In 1960, 1972 en 1995.

1965
1972
1995