Macbeth + Comedy of Errors
 

2020 jubileumjaar: 75 jaar Shakespeare in Diever

Beste Shakespeareliefhebber,

Volgend jaar is het precies 75 jaar geleden dat we in Diever begonnen met de inmiddels zo bekende openluchtspelen. Al sinds 1946 worden de stukken van Shakespeare gespeeld.

Macbeth + de Comedy of Errors

De kortste komedie en tragedie van Shakespeare, samen in een voorstelling.

De Comedy of Errors is een hilarische reeks misverstanden rondom twee paar tweelingen met dezelfde naam, die niet van elkaar weten dat ze zich gelijktijdig op dezelfde plek bevinden.

Macbeth heeft de koning vermoord, diens lijfwachten doodgestoken en dat allemaal omdat vreemde wezens hem hebben voorspeld dat híj koning zal worden. Maar twijfel blijft. En spijt ook. Bij elke nieuwe moord die nu moet volgen. Want eens bloed, altijd bloed, steeds meer bloed. Macbeth verzucht dan ook: “Ik probeer om niet te denken aan wat ik gedaan heb. Ik zou willen dat ik mezelf kon vergeten.”

De inleiding

De inleidingen voorafgaand aan de voorstellingen worden gegeven door dr. Hans Jansen van de Rijksuniversiteit Groningen. Hierbij gaat Hans in op de achtergronden, de door Shakespeare gekozen personages en zijn inspiratiebronnen. Dat zorgt voor een verhelderend en vaak verrassend inzicht in het werk van Shakespeare.

Nieuw in de Globe

Helemaal nieuw is ook de bijzondere zomerproductie die we in het Globetheater gaan spelen.

De Plattelandsvrouwen vereniging afdeling Diever brengt het wereldberoemde Schotse stuk anno 1946

Het gaat over een groep dames die anno 1946 vanuit de Plattelandsvrouwen vereniging een toneelavond organiseren waarbij ze Macbeth gaan opvoeren. Het is een komedie over een tragedie die voor en achter de schermen een inkijk geeft bij de hartverscheurende taferelen die de dames treffen. Waarbij vooral zal opvallen hoe in voor- en tegenspoed deze dames hun mannetje staan.

De speeldata vindt u in de linkerkolom van deze website of klik hier voor een: totale programma theaters

U kunt kaarten bestellen via: www.shakespearetheaterdiever.nl/kaartverkoop of via de ticket- en infolijn 0521-594999.