SHAKESPEARETHEATER

Jeugdtheater

toneelspelen is fantastisch!

Toneelspelen is een fantastische manier om nieuwe vrienden te maken, je stem te leren gebruiken, sterker in je schoenen komen te staan en te leren over hoe andere mensen in elkaar steken. Het is helemaal fantastisch als de toneellessen gegeven worden door onze twee briljante juffen: Philippien Bos en Grytha Visser.

Natuurlijk leer je tijdens de toneellessen ook acteren en werk je samen toe naar een voorstelling aan het einde van het seizoen.

Heb jij trouwens al eens iemand van het jeugdtheater gespot op het grote podium in de zomervoorstelling van het Shakespearetheater Diever?

foto-1 
foto-2 
 
“Je mag hier zijn wie je bent, alles is goed. Ik merk dat kinderen hier echt op een goede en leuke manier met elkaar omgaan”

 

 

Klik op de onderstaande vragen voor de antwoorden

  • Ieder jaar start het nieuwe seizoen met een instapdag in september. Op deze dag is iedereen tussen de 8 en 18 jaar welkom om kennis te komen maken met de toneellessen van het Jeugdtheater. Als het je leuk lijkt om lid te worden, meld je je aan (dat kan ook nu: stuur een mail naar Jeugdtheater Diever). Je kunt dan tot en met november vrijblijvend met de lessen meedraaien.
  • Na de instapdag gaan we aan de slag om iedereen te verdelen over groepen van ongeveer 10-15 jongeren. Meestal zijn er drie groepen van jeugdige spelers, die afhankelijk van leeftijd en ervaring, opbouwen van spelenderwijs acteren tot het acteren in een voorstelling. Daarnaast is er één productiegroep, bestaande uit meer ervaren spelers. Zij starten al vrij snel met het voorbereiden van een jeugdvoorstelling in het Globetheater. Zij leren niet alleen acteren, maar ook grimeren, decors bouwen, kostuums maken en vele andere toneelvaardigheden. Tot slot is er ook een groep die bijna helemaal zelfstandig werkt. Zij zijn ouder dan 18 en zijn dus te oud geworden voor het jeugdtheater. Maar ze hebben in de loop van de jaren zoveel liefde voor het theater opgebouwd dat ze toch terug blijven komen en hun eigen producties maken. Misschien heb je ze wel eens zien optreden bij bijvoorbeeld het Shake-festival.
  • De lessen zijn altijd op woensdag en duren een uur en een kwartier. De eerste groep begint 15:15 en duurt tot 16:30. De volgende groep is van 16:45 tot 18:00 aan de beurt. Om 18:15 start de laatste groep, die doorgaat tot 19:30. De productiegroep start ook om 18:15, maar die gaat door tot 20:30. In de schoolvakanties zijn er geen lessen.
  • Het lesgeld voor 2023-2024 is vastgesteld op €135,- voor het hele seizoen. Dat seizoen loopt van eind september tot eind april en wordt afgesloten met voorstellingen van alle groepen.
    Onder voorwaarden kan het lesgeld betaald worden door het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Kijk daarvoor op de website https://jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/drenthe/
  • Jazeker! Niet alleen de productiegroep werkt toe naar een voorstelling, maar ook de andere groepen sluiten het seizoen af met een korte voorstelling voor publiek. Omdat het jeugdtheater onderdeel is van het Shakespearetheater Diever, is de voorstelling altijd een bewerking van een stuk van Shakespeare. Wil je weten welke voorstellingen in 2024 worden gespeeld? Heb dan nog even geduld, zodra dat bekend is, zie je de aankondiging ervan op deze website. Helemaal onderaan deze pagina zie je de flyers van voorgaande seizoenen staan.
  • Dat is mooi! Stel ze maar gauw via jeugdtheater@shakespearetheaterdiever.nl
foto-3 
foto-4 
foto-5 
foto-6  
foto-7
 
“Bij het jeugdtheater groei je dicht naar elkaar toe, het is een soort familie van beste vrienden die je altijd zal houden”

 foto-8 
foto-9  
 
“Op deze plek kan ik helemaal mezelf zijn in een groep met creatieve en sociale mensen die dat ook doen. Ik zou het voor geen goud willen missen”

 

 

Eerder gespeeld

Timon van Athene, Much ado about nothing, Hamlet, Twee vrienden uit Verona, De vrolijke vrouwtjes van Windsor, Othello, Macbeth, Midzomernachtdroompje, Comedy of Errors, Het stormpje, Romeo & Julia, King Lear, Richard 1/3, Cymbeline, De Getemde Feeks

Cymbeline
Richard 1/3
King Lear
Het Stormpje