SHAKESPEARETHEATER

Jeugdtheater

Ben je jonger dan 18 jaar en nieuwsgierig naar toneel? Dan zit je bij het jeugdtheater in Diever helemaal op je plek. Onze jeugdleden krijgen les van ervaren docenten. En aan het eind van het seizoen spelen we een presentatie voor familie, vrienden en andere belangstellenden.  

Ontwikkelen
Voor onze vereniging is de jeugdafdeling erg belangrijk, hij zorgt voor aanwas bij het ‘grote’ theater. Iedere zomer komt een grote groep van onze acteurs uit eigen jeugd. Verschillende hoofdrolspelers van tegenwoordig zijn vroeger begonnen bij het Jeugdtoneel.
Tegelijkertijd dragen we via het jeugdtheater bij aan de ontwikkeling van kinderen uit de regio. Het jeugdtheater in Diever is niet alleen een plek waar je leert wat toneel is: je wint er ook aan zelfvertrouwen, maakt er vrienden voor het leven en je groeit er als persoon.

HISTORIE_foto-1 
HISTORIE_foto-2 
 
“Je mag hier zijn wie je bent, alles is goed. Ik merk dat kinderen hier echt op een goede en leuke manier met elkaar omgaan”

 

 

SPEL- EN PRODUCTIEGROEPEN

Verschillende groepen

Momenteel hebben we 60 leden van tussen de 7 en 18 jaar, ze komen uit de hele regio. De jongste kinderen worden in een spelgroep geplaatst, daar leren ze door middel van spelletjes bijvoorbeeld emoties te acteren.

Daarnaast is er een productiegroep voor jongeren van 14 jaar en ouder, iedere zomer werken zij aan een indrukwekkende voorstelling in ons Globetheater. Deze groep speelt elk jaar een speciaal voor hen gemaakte bewerking van een van de stukken van William Shakespeare. 

Historie
 
“Bij het jeugdtheater groei je dicht naar elkaar toe, het is een soort familie van beste vrienden die je altijd zal houden”

 

 
HISTORIE_foto-3 
HISTORIE_foto-5  
 
“Op deze plek kan ik helemaal mezelf zijn in een groep met creatieve en sociale mensen die dat ook doen. Ik zou het voor geen goud willen missen”

 

 
poster-1
poster-1
poster-1
poster-1