WILLIAM.15 digitaal

WILLIAM. 15

 75 jaar theater onder de sterrenhemel

Lees er alles over in de William.15
In alle opzichten is 2020 een bijzonder jaar. Het is het jaar waarin het Shakespearetheater dicht moest blijven, precies nu we het 75-jarig jubileum uitgebreid wilden vieren! Om toch een beetje dat Shakespearegevoel vast te houden, kunt u hier de gratis digitale jubileumuitgave van 

het WILLIAM magazine

bekijken, met onder meer:
- Een boeiend overzicht met unieke foto’s en interviews over 75 jaar theater
- Leven in een Shakespearedorp, hoe leuk is dat?
- Het succes van Maat voor Maat in beeld
- Lachen of huilen, winnen de komedies het van de tragedies?
- Wat trekt het publiek eigenlijk naar het openluchttheater?
 
Maar er valt nog veel meer te genieten in deze William. Wat te denken van de vele schitterende foto’s, de columns en bijzondere reportages? We wensen u dan ook veel kijk- en leesplezier!

WILLIAM. het magazine voor Shakespeare liefhebbers is ook online te bestellen in de webshop.

WILLIAM.

De belangstelling voor het fenomeen William Shakespeare is zelfs na vier en een halve eeuw nog onverminderd groot. Ieder jaar weer verschijnen er duizenden (!) publicaties over Engelands grootse schrijver en zijn stukken worden overal ter wereld met overgave gespeeld.

Ook in Nederland zijn er veel Shakespeare liefhebbers en speciaal voor die groep is er nu een nieuw magazine: WILLIAM. Een uitgave van het Shakespearetheater Diever waarin het werk van Shakespeare helemaal centraal staat. Geschreven door erkende kenners en experts, die heel benaderbaar Shakespeare en zijn oeuvre belichten.

Laagdrempelig zonder vlak te zijn, diepgang zonder genoegzaamheid. De WILLIAM. maakt Shakespeare verder toegankelijk voor de brede lezersgroep die geboeid is door het genie van deze unieke auteur. Veel achtergrond informatie en, letterlijk, een blik achter de toneelgordijnen. Maar ook wat Shakespeare zo boeiend maakt voor hedendaagse kunstenaars, hoe zijn teksten naar de huidige tijd vertaald kunnen worden zonder aan kracht in te boeten. Kortom, alles waarmee Shakespeare tot op de dag van vandaag onze cultuur verrijkt heeft.

Inzien WILLIAM 1                          Inzien WILLIAM 2
  Inzien WILLIAM 1                                   Inzien WILLIAM 2